Haberler

Disney Lucasfilm’i Satın Aldı!

disney-lucasfilm-banner

Dünyanın en büyük animasyon, çizgi film ve eğlence firmalarından biri olan Disney, Star Wars efsanesi ile hayatımıza giren Lucasfilm‘i satın aldı!

George-Lucas-DisneyAğustos 2009’da dünyanın en büyük çizgi roman firmalarından biri olan Marvel Comics’i 4 milyar dolara satın alan Disney, Lucasfilm için de 4 milyar dolar ödedi.

1971 yılında George Lucas tarafından kurulan film yapım firması Lucasfilm, Star Wars ve Indiana Jones gibi filmler ile sesini sıkça duyurmuş ve marka değerini büyük oranda yükseltmişti. Disney de bu stüdyoyu bünyesine katarak yükselişe yön vermeye karar verdi.

4 milyar dolarlık satışın ardından Disney ve Lucasfilm yetkilileri müjdeli bir haberi de bizlere duyurdu. 2015 yılında Star Wars Episode VII geliyor! Ayrıca, 8. ve 9. filmin de çekileceğini açıklayan Disney yetkilileri, her 2-3 senede bir yeni bir Star Wars filmi yayınlamak istediklerini belirttiler.

Bu arada unutmadan belirteyim; George Lucas, Star Wars serisini yazarken 9 film olarak planlayarak 9 senaryo yazmıştır ancak ticari kaygılardan dolayı 20th Century Fox, sadece ilk üç filmi çekmiştir. 7, 8 ve 9. bölümler, bir dönem 55 bölümlük 3 sezonluk dizi olarak yayınlanacaktı ancak proje rafa kaldırılmıştı. Sanırım Disney, George Lucas’ın, genişletilmiş evreni içeren son üçlemesini filme çekecek.

Bakalım daha ne haberler duyacağız. Umarım bu satın alma, tüm Disney ve Lucasfilm hayranları için güzel projelerin başlangıcı olur.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.