Oyun Haberleri

Yepyeni bir Dieselpunk Oyun – InSomnia

insomnia-rpg

InSomnia nispeten yeni bir firma sayılabilecek Studio Mono’nun yeni Dieselpunk rol yapma oyunu.

Stüdyonun açıklamasına göre InSomnia, tek kişi veya kooperatif olarak oynanabilecek bir oyun olacak. Atmosferiyle dikkat çeken oyunun post-apokaliptik açık dünyasının biraz Fallout’u anımsattığını söylemek sanırım çok yanlış olmayacaktır.

İlgili Makaleler

İddialara göre Noir ve Dieselpunk konseptine uygun, metal ormanlarıyla bezeli retro-fütüristik (güzel kelime yalnız) bir dünya bizi bekliyor olacak. Karakterimiz genç “Noman” yaklaşık 400 yıl süren kriyojenik uykusundan uzayda seyahat etmekte olan devasa bir uzay istasyonunda uyanır. Kendisini dünyasından çok uzaklarda bulan Noman’ın araştırmaları ona istasyon sakinlerinin ileride insanoğlunu diriltme görevi üstlenmiş olduğunu gösterir. İnsanlığın neden böyle bir operasyona giriştiğini bize zaman gösterecek.

InSomnia-RPG-resimOyunun tanıtımında bahsi geçen birkaç kilit özelliğe de değinelim. Oyunun hikaye örgüsünün çizgisel olmayacağı, görevlerin birden fazla çözümü olabileceği ve oyuncuyu zorlu kararların, detaylı diyalogların ve olmazsa olmaz Easter Egg’lerin beklediği iddia ediliyor. Oyunun çıkışının ardından gelişiminin de devam edeceği, 4-5 yıllık periyotta her biri 3-6 saat arası oynanışa sahip yirmiden fazla bölüm ekleneceği de planlar arasında. Dikkatimi çeken bir diğer unsur da oyunun kooperatif kısmı oldu. Görevler sırasında her oyuncunun kendi kararlarını alacağı ve birimizin yaptığı seçimin oyunun ana hikaye gelişimini etkileyeceği söyleniyor. Bunu başarıyla uygulayabilecekler mi göreceğiz.

Oyunun alpha versiyonunun tamamlanmasıyla tahminen 23 Haziran gibi Kickstarter’a düşmesi bekleniyor. Konsept olarak hoşumuza giden bir oyun olsa da Kickstarter’da biraz araştırdığımız vakit InSomnia’nın alpha öncesi dönemde bir KS macerası daha yaşadığını görmekteyiz. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında 70.000$ hedefiyle açılan proje sadece 5.162$ toplayıp iptal edilmiş. Bu sefer alpha versiyonu hazır olan oyunun yeni video ve görselleriyle hedeflediği meblağı toplayıp toplayamayacağını açıkçası biz de çok merak ediyoruz. Oyunun görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.

InSomnia RPG tanıtım videosu:

Bu da yeni yayınlanan tanıtım videosu:

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.