Oyun Haberleri

Yeni Dungeons and Dragons Oyunu Sword Coast Legends Çıktı!

sword-coast-legends-banner

Ve sonunda! Modern çağın Baldur’s Gate’i bugün piyasaya sürüldü! Uzun zamandır yapım aşamasında olan ve son zamanlardaki dijital Dungeons and Dragons oyun açlığımızı gidermek için hazırlanan Sword Coast Legends oyunu daha ilk günden büyük bir ses getirdi!

Ana konusu Unutulmuş Diyarlar’ın Kılıç Sahili bölgesinde geçen oyunumuzun özelliklerini sıralayacak olursak “Ana Konu” inceleyeceğimiz en son şey olurdu. Neden mi? İşte başlıyoruz!

Oyunumuzun ilk ve en büyük özelliği iki şekilde oynayabilecek olmanız. Oyuncu (Player) olarak ve Zindan Efendisi (Dungeon Master,DM) olarak. Oyuncu olarak kendi karakterinizi çok ayrıntılı bir şekilde yaratabilir ve arkadaşlarınızla birlikte 4 kişiye kadar bir grup oluşturup oyunun ana konusunu bitirebilirsiniz. Kendi karakterinizi yaratmak istemezsiniz –kim istemez ki?- oyun için hazırlanmış karakter paketlerini de kullanabilirsiniz.

sword-coast-legends

Zindan Efendisi olarak ise gerek kendi gerekse oyun firmasının bizzat yayınladığı haritalar ve zindanlarla kişisel maceralarınızı oluşturabilecek, bunları yayınlayabilecek ve diğer oyuncuların maceralarınızı oynayabilmesini sağlayabileceksiniz. Hepsi bu kadar da değil! Oyuncular sizin bizzat koyduğunuz yaratıklarla savaşırken istediğiniz zaman kendi yaratıklarınızın kontrolünü ele alıp oyuncuların kanını kişisel olarak dökme zevkini tadacaksınız! Bu şekilde gerçek hayatta bir zindan efendisinin yapabileceği her şeyi sanal ortamda yapabiliyor olacaksınız.

Oyunumuz tabii ki Dungeons and Dragons’ın en son yayınlanan ve çok tutulan FRP sistemi olan 5th (D&D Next) edition kurallarını kullanıyor. Daha masaüstü rolünü tam bitirmemişken hemen dijital oyununu yapmaları bizleri hem şaşırttı hem de çok sevindirdi. Oyun, trailerından da göreceğiniz üzere 3D İzometrik bakış açısı kullanmakta. Baldur’s Gate, Icewind Dale ve Neverwinter Nights gibi oyunlardan zaten bu oynanış stiline oldukça aşinayız.

sword-coast-resim1

Detaya girmeden önce oyunun ana hikayesini de kısaca anlatalım. Kılıç Sahili’ni aslında Unutulmuş Diyarlar’ı az çok okuyan herkes biliyor. Başta Drizzt Do’Urden kitaplarının tamamı olmak üzere bugüne kadar yazılmış pek çok Unutulmuş Diyarlar romanı Kılıç Sahili üzerindeki –ve altındaki- şehirlerde, kalelerde, harabelerde ve zindanlarda geçmektedir. Oyuna siz ve arkadaşlarınız Order of the Burning Dawn (Alazlı Şafak Birliği) isimli bir loncanın üyeleri olarak başlıyorsunuz. Bu loncanın geçmişini şu an için bilmemekle beraber sadece 100 yıl önce kurulup sonra tarihin tozlu sayfalarına karışmış bir lonca olduğunu biliyoruz. Ekibimiz yakın zamanda the Gilded Eye (Yaldızlı Göz) isimli bir örgüt tarafından saldırıya uğruyor. Bu örgüt aslında Order of the Gauntlet tarikatının şiddet yanlısı bir alt örgütüdür.

Order of the Gauntlet ise aşırı kuralcı ve düsturlarını sıkı sıkıya takip eden, Tyr, Torm, Helm ve Hoar gibi her yere düzen ve nizam getirmeye çalışan tanrıların paladinleri ve ruhbanları tarafından oluşturulan bir tarikattır. Kendilerince bile her türlü kötülüğü “aşırı” bir şekilde yok eden bu tarikatın alt örgütü olan ve şiddet yönü çok daha “fazla” ağır basan the Gilded Eye ekibimizin başına epey belalar açıyor. The Gilded Eye’ın eylemlerinin Order of the Gauntlet tarafından organize edilmediği yönünde de söylentiler dolaşmaktadır…

sword-coast-resim2

Oyuncular bu saldırının sebeplerini araştırırken hiç tahmin etmedikleri sırları açığa çıkaracak ve belki de tüm Faerun’u yok olmaktan kurtaracak ve bu maceralar sırasında Underdark (Karanlıkaltı)’nın en derin dehlizlerine kadar inecekler! Oyuncular maceralar boyunca kararlar alacak ve sadece kendi değil, tüm oyunun kaderini de etkileyecekler.

Oyunumuzu Oyuncu olarak oynayabileceğiniz üç mod mevcut;

  • Story (Hikaye) : Klasik ana konumuz. Oyuncular karakterlerini yaratıp ister tek başlarına ister 4 kişiye kadar arkadaşlarıyla bir grup oluşturup yukarıda anlattığımız oyunun ana hikayesini oynayabilecekler. Ayrıca ana hikaye için yarattığınız bu karakterleri oyun firmasının yayınladığı ya da diğer Zindan Efendilerinin yarattığı maceralarda da kullanabileceksiniz.
  • Module/Campaign: Söylediğimiz gibi; hazır karakteriniz ile veya yeni bir karakter ile oyun içinde yayınlanan modül ve maceraları oynayabileceksiniz, bu şekilde sürekli farklı zindanlar oynayabilecek ve oyunun hiç bitmediğini fark edeceksiniz!
  • Dungeon Crawl: Bugüne kadar hiçbir Dungeons and Dragons oyununda yapılmamış yepyeni bir özellik. Dota’nın veya – maalesef- League of Legends gibi oyunların “tek atımlık” oyun mantığını bu modda bulabilirsiniz. Bu mod ile oyun tarafından rastgele yaratılmış bir zindana girip hızlıca bitirmeye çalışacaksınız. Vakit darlığı çekip yine de oyun atmak isteyenler için harika bir mod olmuş doğrusu.

sword-coast-dm-mode

Zindan Efendisi olarak da üç adet modumuz mevcut;

  • Create Module: Zindan Efendimiz bu mod ile kendi modüllerini yaratabiliyor! Bu modülün içinde kapalı alanlardan tutun yüzeydeki açık alanlara, kendi oluşturduğunuz yaratıklardan, satıcılardan ve NPC-Oyuncu Olmayan Karakter-lerden tutun kendi yarattığınız tuzak ve pusulara, kendinizin yazdığı orijinal hikaye metninden ve diyaloglardan tutun kendi yarattığınız görevlere kadar pek çok şey mevcut. (Tüm bu paragrafı “kendi” parantezine alıp okursanız daha anlaşılabilir oluyor)
  • Play Campaign: Bu mod ile Zindan Efendileri hali hazırda devam etmekte olan maceraları ya da kendi kütüphanelerinde bulunan hazır modülleri aktifleştirerek diğer oyuncuları davet edebiliyorlar. Hazır modül ve maceraların büyük bir kısmının ücretsiz olması planlanıyor.
  • Dungeon Crawl: Yukarıda Oyuncu modları içinde anlattığımızla benzer bir mod. DM’ler de oyuncular gibi oyun tarafından otomatik olarak hızlıca hazırlanmış kısa maceraları açarak diğer oyuncuları davet edebilir ve oyunu yönetebilirler.

Zorluk Dereceleri:

  • Easy (Kolay): Düşmanlarım seviyeleri daha düşük bir şekilde karşımıza çıkıyorlar. Yani daha az hasar verecek ve daha az can puanına sahip olacaklar. Ayrıca Dost Ateşi özelliği de kapalı. Yani bodoslama fireball atabilirsiniz. Oyunu oynarken Baldur’s Gate oyunlarındaki gibi sürekli olarak “space” tuşuyla oyunu durdurup taktik yapmanıza da gerek kalmayacak : )
  • Medium (Orta): Düşmanlar normal veya normalden biraz daha güçlü bir şekilde karşınıza çıkacaklar. Oyunu belirli aralıklarla durdurup taktik yapma oranınız tabii ki çok daha yüksek olacak. Dost Ateşi’de %50 oranında açık olacak; yani yaptığınız büyülerin alan veya düz bir hat etkisi varsa dostlarınıza da %50 oranında hasar verecekler.
  • Hard (Zor): Düşmanlarınız manyak derecede güçlü olacak ve en ufak ve kısa süreli dövüşler bile sürekli oyunu durdurup taktik yapmanıza sebep olacak ve oldukça vakit alacak. Tabii ki oyuncular daha çok tecrübe puanı kazanıp daha kıymetli nesneler düşürebilecek. Dost Ateşi oranı %100, yani düşmanınıza büyülerinizle ne hasar veriyorsanız dostlarınıza da aynı miktarda hasar vereceksiniz.

sword-coast-resim3

Oyunumuz daha çıkmadan aday olduğu ve hatta kazandığı bazı ödülleri de yazalım!

  • Best in Show, RPG (Aday): IGN
  • Editor’s Choice (Kazanan): Nerdist
  • Best in Show (Aday): Game Informer
  • Best RPG of E3 (Kazanan): MMORPG
  • Best Game We Played at E3 (Kazanan): PC GamersN
  • We Love It (Kazanan): The Escapist
  • 10 Best PC Games (Kazanan): PC World
  • Best Mac Game of E3 (Kazanan): Technology Tell
  • Best PC Game (Aday): Gamer Headquarters
  • Best Role Playing Game (Kazanan): Metaleater

Oyunumuzla ilgili yeni eklentiler, modüller ve upuzun maceraların yayınlanacağı şimdiden açıklandı. O zamana kadar Sword Coast Legends bizi epey bir oyalayacağa benziyor. Yeni haberler için takipte kalın!

Oyunu Steam üzerinden satın alabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu düzeltmeyi yapmazsam kendimi suçlu hissederim:

    Modern çağın Baldur’s Gate’i denmiş.
    Modern çağın Baldur’s Gate’i = Pillars of Eternity
    Modern çağın Neverwinter Nights’ı = Sword Coast Legends

    böylesi daha güzel gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.