Oyun Haberleri

Türk Yapımı Ücretsiz Korku Oyunu – Self

self-banner

Oyun tasarımcısı Ahmet Kamil Keleş’in 6 yıl boyunca üzerinde çalıştığı SELF oyunu çıktı.

Self; kendisinden ölesiye nefret eden bir adamın kabuslarla dolu dünyası hakkındaki ücretsiz bir psikolojik korku/macera oyunudur. Oyunun kıvamı tam bir espresso gibi; kısa, ama sert ve yoğun. Oyun kesinlikle yetişkinler içindir, zira insanın kendisine zarar vermesi hikayenin önemli bir kısmını oluşturmaktadır.

Tasarımcı Ahmet Kamil Keleş‘e sorduğumuzda SELF’i şöyle anlattı;

Self, benim boş zamanlarımda üzerinde çalıştığım (son 1-2 haftayı saymazsak, onlarda tam vakit ayırdım) korku/macera oyunu. Dışavurumcu bir niteliği var, bilinen “oyun” kavramından ziyade sanatsal bir esere yakın. Espresso kıvamında; kısa ama yoğun ve sert.

self-oyun-screenshot

2008 ve 2014 yılları arasında toplam 6 yıl uğraştım. Bu 6 yıl boyunca başka bir sürü oyunla uğraştım, işe girdim, iş kurdum, Self’e dokunmadığım yıllar olmuş bile olabilir. Crimm’s Son isimli kardeş bir oyun üzerinde de çalıştım (Self’teki kitaptaki karakterlerin oyunu), o oyunun kaderi de şu an meçhul. Sözü nereye getireceğim; 15 dakikalık bir deneyim sunacak kadar küçük bir oyun projesi bu kadar uzayabiliyor, özellikle de bu akşam yiyeceğiniz ekmek için yaptığınız asıl iş bu oyun değilse. İnsan, yan projeye odaklanmakta zorlanıyor. Self’i bana asıl bitirten şey, son 1-2 haftada Pawn of the Dead yerine Self’e abanmış olmam oldu.

self-oyun-screenshot-2

Oyunun Hikayesi

Zaman, anlamını yitireli uzun zaman oldu. Ve mekân da, ruhumla bütünleşen bu paslı dört duvar arasında.

Kendinizden ölesiye nefret ettiğinizde bazı şeyler önemini yitirmeye başlar. Başarılarınız, sevdikleriniz, sahip olduklarınız… Ve kim olduğunuz! Geriye kalan tek şey işlediğiniz suç ve bunun utancıdır artık. Kendinize verdiğiniz hiçbir zarar, suçluluğunuzu bastıracak kadar ağır değildir.

Oyunu ücretsiz olarak hemen buradan indirip oynayabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.