Oyun Haberleri

İmza Kampanyasına Steam’den Cevap Geldi

steam-turk-lirasi

Bir haftadan biraz daha fazla bir süre önce, sitemizde de yazan Nurettin Tan, Steam’in Türk Lirası fiyatlarındaki sorunun düzeltilmesi için Change.org’da bir imza kampanyası başlatmıştı.

Sorun bütün fiyatlarda değil, 2K Games ve Ubisoft oyunlarının fiyatlarındaydı. Bu dağıtım firmalarının oyunlarında dolar kuru yaklaşık 3.5 TL olarak hesaplanmış, 50 dolarlık oyunlar 170 TL fiyata satılıyordu.

Kampanya çok ses getirdi ve 25 binden fazla imza toplandı. Kampanyanın muhattabı ise Steam’in sahibi olan Valve Corporation ve Valve’in sahibi Gabe Newell’dı. Sonunda bu kadar imzaya cevap verildi.

Yaşanan fiyat farkının, ülkemizdeki distribütör firma yüzünden olduğu ortaya çıktı.

ENGLISH:

We apologize for the delay.

We appreciate your feedback regarding the pricing in Steam.

Prices in the Steam Store are set on a region by region basis. The price and currency displayed are the set prices for those games based on your location.

We are always working with publishers to adjust prices to be in line with what can be found at local retailers and online shops.

If you have any further questions, please let us know – we will be happy to assist you.

TÜRKÇE:

Gecikme için özür dileriz.

Steam fiyatlandırması hakkındaki geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Steam’deki fiyatlar o bölge baz alınarak bölgesel olarak ayarlanır. Gördüğünüz fiyat ve para birimi oyunların bölgenize göre konulmuş bedelleridir.

Yerel perakendeciler ve online mağazaları da göz önünde bulundurarak fiyatları dengede tutmak için biz her zaman dağıtımcılarla birlikte çalışırız.

Sormak istediğiniz başka bir şey varsa bize ulaşın – size yardımcı olmaktan memnun oluruz.

Öncelikle bu perakendecinin kim olduğunu oyuncular çok iyi biliyorlar. Ayrıca online mağazaların da göz önünde bulundurulduğu söylenmiş ancak online mağazalarda fiyatlar Steam’den daha ucuz.

Ayrıca şöyle bir durum var. Steam; vergi vermiyor, oyunları ülkeye getirmiyor, gümrük vergisi ödemiyor, nakliye ücreti ödemiyor, stok maliyeti yok, perakende dağıtım yapmıyor ve bizlere oyunları kutulu olarak vermiyor.

Peki Steam sorarım sana, sen bunların hiçbirini yapmayıp neye dayanarak ülkedeki perakendeci ve distribütör ile aynı fiyatı koyabiliyorsun? Derdimiz tabii ki distribütör firma değil, onların da yukarıda saydığımız gibi pek çok maliyeti var ancak kutulu almak isteyen yine alsın ama dijital almak isteyene de kutulu oyun fiyatı üzerinden satış yapmayın bari.

Buyrun, oyunları Steam’den de daha uygun fiyata buradan güvenle alabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Bence bu steam sorarım sana kısmını Aral game sorarım sana olarak değiştirmeliyiz. Sonuçta steam dediği gibi perakendeciler, satış hakkı sahipleri ile birlikte çalışmak zorunda. Bilmiyorum fark ettiniz mi, ilk olarak TL’ye geçildiği gece Aral’da satılan oyunların neredeyse yarı fiyatına düşmüştü steam fiyatları ama aral game yaptırımı yüzünden geri çıkarmak zorunda kaldılar.

    Yoksa sizinde belirttiğiniz gibi gereksiz giderleri düşünce steam çok uyguna oyun satıyor, tabiki izin verilirse.

  2. Su konuda bir duzeltme yapmanizi isteyecegim. Bu yuksek fiyatlari koyan steam degil, mesela ornek olarak 2K Games’tir.
    Steam’e oyunlar belli bir fiyat ile girilir ve bu fiyat ulkelerin/bolgelerin kurlarina gore kendi sabit kurlari ile fiyat alir. Hatirlarsaniz ilk gunu bu oyunlarin hepsi standart 1.5₺ kur ile fiyatlandirildi. Sonradan bu fiyatlar duzeltildi.
    Buna da sadece yayinci firma sahip. Fiyatlari istedikleri gibi duzenleme sansina. Ayni sekilde indirimlerde de yayinci firma indirimi ayarlar. Steamin bu konuda sikayetimizi dile getirmekten baska yapabilecegi birsey yok.
    Steam’in sadece pazar oldugunu unutmayalim, pazarci degil.

    Bunlari ise daha onceden yaptigim arastirmalardan biliyorum, fiyatlarin neden rusyada daha ucuz olduguna dair konulara denk gelmistim.

    Ayrica beyond earth kendi sitesinde, sanirim extended edition haliydi 60dolardi. Bu kaziktan sonra hala almak isteyen varsa tavsiyemdir.

  3. Yazar bildiğiniz duruma ayar olmuş ve madem öyle o zaman buradan alın tarzında çözüm de sunmuş bence çok güzel olmuş. Sonuçta bu işin bir piyasası var ve elimizden geleni yaptık bundan sonra oyunları en ucuz olan yerden temin etmekten başka çaremiz olduğunu düşünmüyorum. Fiyatlarda her ne kadar yapımcı firmaların parmağı olsa da ucu bize dokunuyor ve muhattabımız Steam oluyor.

  4. Sayın yazar, Steam’in Türkiye’ye vergi vermediği konusunda net bir kanıtınız var mı? Steam mağazanın en alt kısmında “uygulanabilir tüm fiyatlara KDV dahildir” yazısını hatırlatmak isterim.

  5. steam türkiyeye kdv vermiyor. vermemesinin kanıtı da, STEAM WALLET’a para yüklemektir. yüklenilen her 10 TL için bankadan 10 TL eksiliyor ve STEAM ACCOUNT’unda 10 TL görünüyorsa, BRÜT KAR-VERGİ=NET KAR felsefesinden yola çıkarak, 10-x=10’dan x=0 çıkmaktadır. beyni yerinde herkes bunu rahatça hesaplamaksızın anlayabilir ama matematiksel ve muhasebesel olarak açıklaması budur.

    ikinci konu; madem aral böyle bir oçluk yapacak, kapatsın mağazasını gitsin. biz steam’den satın almasını biliriz oyunları. sırf aral batmasın diye, steam’in daha çok kazanmasının anlamı nerededir? araldan alınan oyunlar 1-2 tane, steamden alınan oyunlar 100-200 tane. zaten aralarında ulusal ve uluslararası pazar boyutlandırma farkı var. bu aral neyin kafasını yaşamakta? kime kök söktürmekte? kapatsın şirketi gitsin manav olsun domates biber satsın diğer pazarcılarınkinin 0.5TL pahalısına.

  6. Yüklenen paradan değil, harcanan paradan kdv düşünülebilir. Veriyor ya da vermiyor muhabbetine girmiyorum sadece vermiyor demek için yanlış yaklaştığını düşünüyorum. Alınan oyunların ücretinde belki kdv olabilir, wallet’a atılan her paradan niye kdv alsın zaten, cüzdan diyoruz sonuçta.

  7. Steam’in fiyat belirleme konusunda dağıtıcı firmaların isteği dışında bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Muhtemelen malum ithalatçı firma ubisofta baskı yaparak ubisoft kanalıyla steam fiyatlarını yükseltti. Lafı şuraya getireceğim, insanlar boşu boşuna steami ya da ubiyi suçluyorlar, suçlu çok büyük ihtimalle yıllardır türk oyuncularını sömüren tekelci, türkiyede piyasayı domine ederek kısa süreli kar dışında bir şey düşünmeyerek piyasanın da, tüketicinin de, üreticinin de canına okuyan, x ülkesinden aldığı malı burada satmayı bile doğru düzgün becerememesine rağmen sattığı her maldan üreticinin kazandığından çok para kazanan malum firmadır. Tüketici akıllanmadığı sürece bir rusya olamayacağız bu açıdan.

  8. Steam’in sunduğu servis perakendeden çok daha değerli işin aslına bakarsanız. İşin kutu ve koleksiyon kısmı biraz üfürük açıkçası, bunun uzun vadede unutulmaktan başka pek bir değeri yok, birlikte getirdiği maliyeti Steam ile karşılaştırmak gereksiz bu açıdan.

    Steami benzersiz kılan çok daha farklı özellikleri var, ücretsiz yamalama, server desteği, tek tıkla herşeyi halletme gibi. Bunların üzerine de değer biçemezsiniz. Ayrıca ben hiçbir mağazada %75 90 gibi indirimler görmedim, Steamde de oyunları bu indirimli dönemlerde alıyorum, eğer kesinlikle oynamam gereken bir oyun değilse.

  9. şöyle düşün; STEAM ACCOUNT BALANCE:

    100 KASA 8.2 TL
    191 IND KDV 1.8 TL
    —- 320 SATICILAR 10 TL

    bu şekilde olursa, kdv yi sen 10 tl içine dahil etmiş olman gerek. kullanacağın para da 8.2 TL olurdu. Fakat 10 TL yükleyince 10 TL kullanıyorsun. para senden çıktığı anda geri alamıyorsan o iş wallet değildir. kendi işletmesine verilen para karşılığı olmayan bir puanlama sistemi satın almaktır. sen paranı steame verirsin, steam sana 10 tl lik çek verir. bu çeki sadece steam oyunlarında kullanabilirsin. hadi steam walletındaki 10 tl ile ekmek al, elektrik faturası öde. olmuyorsa o para, para değil puandır.

  10. Steam vergi vermiyor, Aral tabi ki fiyatı yükseltecek. Vergi toplum olmanın bir gereğidir. Fakir bir ülkeyiz, oyunun da vergisi yüksek olmalıdır. Zoruna giden korsan indirsin. Kendi toplumuna saygısı olmayanın yaratıcı haklara da saygılı olması beklenemez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.