Dizi Haberleri

Gotham – Bölüm 5 İncelemesi

gotham-banner-logo

Gotham, oldukça şaşırtan bir bölümle devam etti. Balloonman bölümündekinden de ilginç bir ölüm şekli gördük.

Bölümün başında gerçeklikten uzaklaşılmasıyla “Biraz saçmadılar mı?” diye düşünüyordum ama kemikleri tuz buz eden Viper’ın Venom göndermesi olması durumu kurtardı. Soluyana önce inanılmaz bir güç veren, birkaç saat sonra ise ölümüne neden olan Viper meğerse Bane’in güç kaynağı olan Venom’ın gelişmemiş versiyonuymuş. Dizide birçok Batman göndermesiyle karşılaşsak da bu kadar iyisini görmemiştik.

Bölümün asıl şaşırtıcı olayı ise Wayne Enterprises’ın yozlaşmasıydı. Thomas ve Martha Wayne’in ardından Wayne Enterprises’ın da, Gotham’daki diğer şirketler gibi kirlendiği gerçeğiyle yüzleştik, bu gerçeğin diziye harika bir dinamik katacağı açık. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri, daima iyi işlerle tanınıyor, fakat bu hali şirketi Maroni ve Falcone’dan bile daha büyük bir tehdit haline getiriyor.

gotham-5

Falcone artık güçsüzleşiyor zaten. Mooney, “I Wanna Be Yours” eşliğinde öğrendiğimiz ilişkisi ve özel olarak yetiştirdiği “silahıyla” Falcone’u indirmeye hazırlanıyor. Özellikle bu bölümde Mooney’i çok beğendim. Dizi için yaratıldığından Bruno Heller’ın kendinden en çok bir şeyler katabileceği karakter oydu ve Heller’ın etkisi iki bölümdür iyice hissediliyor. Mooney fazlasıyla ilginç ve sağlam bir karaktere dönüşmüş durumda.

Önceki incelememde daha az görünmesi gerektiğini söylediğim Bruce daha fazla rol aldı bu bölümde! “Batman olacak çocuk”tan olgun bir dedektife dönüşmesi onu izlemeyi keyifli hale getirse de Bruce’un bu yaşta gizem çözmesini istemiyorum açıkçası. Gizemleri Bullock’la Gordon’ın çözmesi gerekiyor ama hala beklediğim kadar karmaşık bir bulmacayla karşılaşmadılar. Logo araştırmak, harf şifreleri çözmek veya fotoğraf yorumlamaktan daha fazlasını yapması gerekiyor bu ikilinin.

gotham-5-resim1

Bu arada Penguin, Maroni’nin güvenini kazanmayı başardı. Bu uğurda bolca dayak yese de amacına ulaştı, fakat Maroni, Gordon’ın sırrını öğrenmiş oldu, artık Maroni, Gordon’ı elinde tutuyor diyebiliriz. Uzun süredir görmediğimiz Selina Kyle da minik bir cameo ile yüzünü hatırlattı ayrıca.

Yozlaşmış Wayne Enterprises sürpriziyle mükemmel bir hamle yaptı Gotham. Sezonun bölüm sayısının 16’dan 22’ye çıkarıldığını da göz önüne alırsak çok daha büyük şeylerle karşılaşmayı umut edebiliriz.

Yazan: Berke Kadam

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. bruce wayne nin o yaşta dedektifliğe soyunması beni en çok etkileyen oldu. işallah senin dediğine uymazlar

  2. Bölüm be bölüm farklı konuların değil de bir bütünün işlenmesi sayesinde bu aralar merakla beklediğim tek dizi oldu kendileri. An itibariyle gidişat iyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.